BAŞKAN SAVAŞ HATMEK KURSİYERLERİ SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren HATMEK’in yetişkin grubundaki kursiyerleri resim, tezhip ve rölyef sergisi düzenledi.

HATMEK Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen serginin açılışını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptı.

Açılışa HBB Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Ülkü Tecimen, Halk Eğitim Müdürü Sabri Tazeaslan, HATMEK eğitmenleri ve kursiyerleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

HATMEK kursiyerlerinin eserlerini sergilemek ve sanatseverlere paylaşmak için açtıkları resim sergisinde, el emeği göz nuru resimler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

“BÜTÜN HEMŞEHRİLERİMİZİ VE SANATSEVERLERİ BU ESERLERİ GÖRMELERİ İÇİN DAVET EDİYORUZ”

Sergiyi gezerek kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Savaş, “Bir yıldır üç ayrı kategoride üç ayrı hocamızın eğitmenliğinde çoğunluğunu hanımefendilerin oluşturduğu çok farklı alanlarda olan çalışmaların açılışını yaptık. Kursiyerlerimiz gerçekten de usta sanatçılara taş çıkartacak şekilde çalışmışlar. Her türlü boyayı kullanarak ayrıca farklı şekillerde resim yaparak çok önemli sanat eserleri meydana getirmişler. Halk Eğitim Müdürlüğümüze, HATMEK’te görevli arkadaşlarımıza, eğitmen hocalarımıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Ellerine, emeklerine sağlık. Tabi ki bütün hemşehrimizi ve sanatseverleri bu eserleri görmeleri için davet ediyoruz.

Lütfü Savaş konuşmasının devamında şöyle dedi: “Herkesi kursiyerlerin yapmış olduğu çalışmaları görmeye davet ediyorum. Yeni açacağımız kütüphanemizin salonunda bütün bu eserleri görmelerini ve beğendiği eserleri alma şanslarına sahip olacaklar. Bugün açmış olduğumuz bu sergi üç gün boyunca salonumuzda sergilenecek. Bir hafa sonra da bizim kendi kütüphanemizin salonunda sergilenecektir. Herkesi sergimize bekliyoruz”

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hatay Büyükşehir Belediyesinin işbirliği ile kursların açıldığını belirten Halk Eğitim Müdürü Sabri Tazeaslan, yapılan çalışmaları oldukça beğendiğini ifade ederek kursiyerleri tebrik etti.

TECİMEN: EL EMEĞİ GÖZ NURU OLAN ÇALIŞMALARIMIZ VATANDAŞLAR TARAFINDAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kurslar sayesinde birçok kursiyerin oldukça güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ülkü Tecimen, “ Yaklaşık bir yıl süre zarfında resim, rölyef ve tezhip alanında kursiyerlerimizin yapmış olduğu eserler tamamlanmış olup sergi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tamamı el emeği göz nuru olan çalışmalarımız vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Yoğun pandemi koşullarına rağmen kursiyerlerimiz ellerinden geleni yaptılar. Hem kadın hem de erkek kursiyerlerimizin de olması oldukça dikkat çekici. Umarım önümüzdeki yıllarda pandemi koşullarının olmadığı daha geniş ortamlarda çalışmayı diliyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLER KURSA BAŞLADIKLARINDA ÇİZİM BİLMEMESİNE RAĞMEN ÇABALARI VE BİZİM İLGİMİZ İLE KENDİ YETENEKLERİ KEŞFEDİYORLAR”

HATMEK Eğitmeni Şükrüye Burcu Yücedal, “ Burada aktif olarak resim kursu vermekteyiz. Kurslarımız yaklaşık üç ay sürüyor. Bu süreçte kuru boya, karakalem, akrelik boya ve yağlı boya alanında eğitimler vermekteyiz. Aynı zamanda yetenek sınavlarına, güzel sanatlar liseleri ve fakültelere öğrenci hazırlıyoruz. Öğrenciler kursa başladıklarında çizim bilmemesine rağmen çabaları ve bizlerin ilgimiz ile kendi yeteneklerini keşfediyorlar. Kurslarımız tamamen ücretsiz. Böyle bir imkanı bizlere sağladıkları için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ederim” dedi.

“HERKESİ RÖLYEF KURSUNA BEKLİYORUZ”

HATMEK Rölyef Eğitmeni Itır Güleryüz Duman da , “Yaklaşık üç yıldır rölyef öğretmenliği yapıyorum. Şu ana kadar yaklaşık 120’ye yakın öğrencimiz oldu. Rölyef kâğıtların kesilerek üst üste katlanması ile oluşan bir resim sanatı. Şu anda bayağı revaşta ve ilgi de var. Herkesi rölyef kursumuza bekliyoruz” dedi.

Rölyef kursiyeri Gülcan Gülbahar da şu ifadelere yer verdi:  “ Belediyemizin bizlere sunduğu imkanlardan yararlanarak rölyef kursuna başladım. Severek yapıyorum. Altı aylık eğitim sonucunda güzel eserler ortaya çıktı. Herkese tavsiye ediyorum. Belediyemize bu imkânı sağladığından dolayı teşekkür ederim”

Açılış sonunda kursiyerler, eğitim, kültür ve sanata destek vererek kendilerine bu imkânı sunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Büyük emeklerle yapılan güzel çalışmalar, 16 Haziran Çarşamba gününe kadar HATMEK Konferans Salonu’nda sergilenecek.

Tarih: 14/06/2021