HBB, TARIMSAL ÜRETİMİN DEVAMLILIĞI İÇİN SULAMA ŞEBEKELERİNİ YENİLİYOR

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü Defne ilçesine bağlı Değirmenyolu,  Bahçepınar ve Yeşilköy Mahalleleri tarımsal sulama şebekelerini yeniledi.

DEĞİRMENYOLU, BAHÇEPINAR VE YEŞİLKÖY MAHALLELERİ YENİ TARIMSAL SULAMA ŞEBEKELERİNE KAVUŞTU

Sulama şebekelerinde yenileme çalışmaları gerçekleştiren HBB yetkilileri, mahallelerdeki sulanabilir alanı 1800 dekardan 3800 dekara çıkardı. Daha önce açık kanal olan sistemi kapalı sisteme çevirerek damlama sulama sistemi tesis edilme imkânı oluşturan HBB Park bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi başkanlığı ekipleri, gerçekleştirilen çalışmalar ile suyun daha verimli kullanılması sağlanarak israfın önüne geçti.

HBB yetkilileri, Defne ilçesinde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarında 9276 metre boru döşenmiş, 8 adet hat kesme vanası, 97 adet su alma vana rögarı, 11 adet tahliye vana rögarı, 20 metre yatay sondaj, 520 metre sulama kanalı inşa edildiğini açıkladı.

DEFNELİLERDEN BAŞKAN SAVAŞ’A HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Defneliler,  tarımsal üretim için çalışmalar gerçekleştiren ve insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında il genelinde hizmet veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.