BAŞKAN SAVAŞ, DOĞAKA 78.YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 78. Yönetim Kurulu Toplantısı, Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Faruk COŞKUN’un başkanlığı ve ev sahipliğinde, Hatay Valisi Sayın Erdal ATA, Kahramanmaraş Valisi Sayın Vahdettin ÖZKAN, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, Osmaniye Belediye Başkanı Sayın Kadir KARA, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Hikmet ÇİNÇİN, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Murat TEKE, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Av. Mehmet ALTUN, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve ilgili Ajans personelinin katılımıyla Osmaniye Valiliği Toplantı Salonu’nda 12 Eylül 2017 Salı günü düzenlendi.

DÖRTYOL SOĞUK HAVA DEPOSU BAŞARILI PROJELER ARASINDA

Toplantıda, 2017 yılı teknik destek programı kapsamında Mayıs-Haziran ve Temmuz- Ağustos olmak üzere 2 dönemde proje başvurusu alınmaya devam edildiği belirtilerek; Hatay ilinden 5, Kahramanmaraş ilinden 9 ve Osmaniye ilinden 2 olmak üzere toplamda 16 proje başvurusunun yapıldığı ifade edildi. Başvurular arasından Hatay’dan seçilen 4 proje ile toplamda 12 projenin başarılı olduğunu ve proje sahipleri ile anlaşma imzalayarak uygulamalara başladıklarının ifade eden yetkililer, başarılı projeler arasında yer alan ‘Dörtyol Soğuk Hava Deposu’ projesinde kalkınma bakanlığının isteği üzerine yeniden maliyet çalışması yapıldığının altını çizdi.

ZEYTİNCİLİK VE ORGANİK TARIM ÇALIŞTAYI’NA DOĞAKA’DAN DESTEK

Ekim ayında Hatay’da yapılacak olan ‘Zeytincilik ve Organik Tarım Çalıştayı’na organizasyon desteği verecek olan DOĞAKA, kurumsal organizasyonlara yönelik hazırlık çalışmaları ile yatırım destek faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

DÖRTYOL SOĞUK HAVA DEPOSU BAŞARILI PROJELER ARASINDA

ZEYTİNCİLİK VE ORGANİK TARIM ÇALIŞTAYI’NA DOĞAKA’DAN DESTEK